Vad är jerkbait?

Jerkbait är en slags wobbler, utan sked, som rycks fram med lodräta jerks. Om du gillar att spinnfiska så är jerkbait något du ska testa. Man använder sig av detta främst för att fånga gäddor, men det attraherar även abborrar, detta fladdrande bete.  Man kan säga att betet rör sig som en skadad fisk. Det gör att gäddor och andra fiskar som abborre, öring och gös vill hugga. 

jerkbaitsEftersom jerkbaits är ett bete som är större och tyngre så bör du ha ett kort och styvt spinnspö. Det så att får rätt rörelse på betet. Till ditt spö är det bra att ha en multirulle samt en flätad lina. Det är du som styr betets rörelse genom ditt spö.

Köp flera sorters jerkbaits

Hos Stockholms Fiske finns det jerkbaits så väl som en mängd fiskeutrustning för denna typen av fiske så väl som andra sätt att fiska på. Så du som vill fylla på din utrustning eller fiskelåda, eller du som vill köpa hela set för att du ska börja fiska, du hittar det mesta hos dem. När det kommer till jerkbaits så finns det flera modeller. 

Det finns även en mängd andra beten att välja mellan. Så är det så att du vill spinnfiska efter gädda eller abborre, då ska du satsa på jerkbait. 

Det är ett roligt sätt att fiska, eftersom det är du som styr hur betet ska röra sig, så att fiskarna ska vilja nappa på det! Så varför inte ta och testa på det!